Historien bag sundhedshuset

De første bygninger til Fredericia Sygehus blev taget i brug i 1921 efter at både amts- og byråd i 1918, blev enige om opførelsen. Senere blev sygehuset udvidet med flere tilføjelser og udbygninger fra 1959-1964 og senest i 2001. I 2003 blev sygehuset til en del af det fusionerede Fredericia og Kolding Sygehuse, og blev fra 2008 til Sygehus Lillebælt sammen med sygehusene i Middelfart, Vejle og Give.
 
I 2008 besluttede regionen at nedlægge funktionerne på Fredericia Sygehus, hvilket gav anledning til dialog om, hvad der så skulle ske med bygningerne. 1. december 2016 overtog Fredericia Kommune nøglerne til de mange bygninger, og det blev startskuddet på Fredericia Sundhedshus. Vores sundhedshus skal rumme de nære sundhedstilbud, så vi fortsat kan tilbyde sundhed af høj faglig kvalitet, der hvor der er brug for den - tæt på de fredericianske borgere. 

 

Rundt om sundhedshuset

Fredericia er en smuk by med mange naturskønne områder, og Fredericia Sundhedshus har én af de bedste beliggenheder lige ud til volden, Lillebælt og Østerstrand. Her er der gode muligheder for at både du som bruger af huset, og at alle vores aktører, kan gøre brug af nærområdet. Du kan blandt andet tage på en frisk løbetur eller gåtur langs stranden og på volden og få rørt din krop. Den smukke cirkelbro midt på Østerstrand indbyder til at tage et dyp i det friske havvand, og de unikke havfruefløjter giver også svagtseende og blinde mulighed for en badeoplevelse i trygge rammer. 

 

Fredericia Sund By

Fredericia er en by i hastende udvikling, og vi arbejder blandt andet med, at alle trives og har mulighed for et godt liv. Den opgave kan Fredericia Kommune imidlertid ikke løfte alene - derfor inviterer vi alle til at være med via mikro-partnerskaber, heriblandt også Fredericia Sundhedshus samt de aktører der bor i huset. Som mikro-partner arbejder man med sundhed i ordets bredeste forstand. Det betyder også, at mikropartnerne arbejder forskelligt og ud fra deres helt eget ståsted. Nogle mikropartnere har et stort fokusområde og gør en indsats for en stor målgruppe. Andre tager udgangspunkt i deres helt nære område og gør en forskel for en mindre gruppe af mennesker.

Du kan læse mere om Fredericia Sund By ved at klikke her.